Informe Crític // Curs 2018-19

Encara tenim els records de campaments a flor de pell que ja comencem un nou curs! Però abans, destaquem com ha anat enguany. 

En vist el fracàs de les anteriors inscripcions, vàrem canviar el model i la veritat és que fer-les presencials, va ser una gran millora. Així doncs, van ser unes inscripcions molt participatives i que ens van donar el resultat d’un gran nombre d’infants i joves a l’Agrupament com també i per mala o “bona sort” que la llista d’espera fos més àmplia. Així doncs, començàvem aquest curs passa amb 4 caps a C/LL, 4 caps a LL/D, 5 caps a RING, 4 caps a PICS i 2 animadors a Trucs. Pel que fa a infants i joves, vàrem ser un total de 117 infants i joves: 23 a CLL, 29 a LLD, 29 a RINGS, 29 a PICS i 7 a Trucs, dels quals tots 6, enguany formaran part de l’equip de caps i quel·les. 

El fet de no tenir cap celebració extra com varen ser els 60 anys, ens hem pogut centrar molt més amb les unitats, és a dir, amb els infants i joves. Els hem escoltat, hem captat les seves necessitats i pensem que els hi hem pogut oferir tot allò que ens han demanat sempre que ha estat possible. Pel que fa al Cau, també hem pogut treballar de manera més “tranquil·la”, concentrant-nos en aquells temes que més ens preocupaven o simplement, fent una gran cohesió de caps i quel·les. Tanmateix, parlem de “tranquil·litat relativa”, ja que no hem pas parat, i si no pareu bé les orelles perquè mireu tot el que hem fet!

  • Tot l’Agrupament va marxar per Nadal a Santa Maria de Meià on allà tots i totes vàrem realitzar activitats, tallers, excursions.. i vàrem celebrar la segona AGA (Assemblea General d’Agrupament) per decidir com volíem treballar el projecte d’agrupament: 0waste i hàbits saludables. La unitat de Trucs, van ser els intendents de la sortida. 
  • Vam organitzar el carnaval infantil del poble amb la temàtica: Wallys. Pensem que va ser un dels anys amb més participació i implicació per part dels infants i joves de l’agrupament i del poble en general. Gràcies! 
  • Vam celebrar la segona TROLA’M (Trobada del Lleure del Moianès). El poble acollidor va ser Calders. Així doncs, la vàrem realitzar amb l’AEiG Caldàrius de Calders i els companys i companyes de Santa Maria d’Oló. L’Esplai Draks de Castellterçol no va poder assistir a la trobada, ja que era poble geganter just aquell cap de setmana. 
  • Els Trucs van organitzar el sopar de l’acte “Retorn Gegant” organitzat pels Geganters de Moià. Volem agrair aquesta entitat per haver-nos convidat a formar part d’aquesta gran celebració i felicitar-vos per aquest projecte que vàreu poder portar a terme i la dedicació constant a la cultura popular de Moià. 
  • Durant la Festa Major, el Cau va organitzar l’acte del Sopar Jove. Els Pioners i Caravel·les varen ser qui van fer els macarrons per sopar com a extra-jobs pels campaments d’estiu i la resta, va ser coordinat per l’equip de caps i quel·les. 
  • La Unitat de Pioners i Caravel·la va vendre roses per Sant Jordi (Extrajobs). 
  • Totes les unitats varen marxar per Setmana Santa i també campaments d’estiu. Per Setmana Santa, els CLL i LLD van anar a Tous (Igualada), RINGS van fer camí de ronda de Torroella de Montgrí a Palamós, PIC va fer la setmana del Cigró a i Trucs  es va quedar al Cau. Pel que fa a l’estiu, els CLL van anar a Gósol, LLD a Beget, RiNGS va fer travessa d’Escalarre a Tavascan i van acabar-hi amb estàtics, PiC va marxar al País Basc i Cantàbria i finalment, Trucs, va anar a França. 
  • Vam realitzar reunions amb diversos partits polítics de Moià per tal de veure què ens podrien oferir pel nostre Agrupament. 
  • Com a caps, vam assistir a l’ATO (Assemblea Territorial Ordinària) que es va portar a terme a Igualada, a l’AGO (Assembla General Ordinària) a Olesa de Montserrat, la Trobada de Caps realitzada a Calaf i a la majoria de Taules (TACA, TAPER, TASA) realitzades arreu de la Catalunya Central. 
  • Vam tenir 5 formants a FOCA, 3 formants a FORMIGA; 2 formants a mòdul gestió i 2 formants a mòdul persona, 2 formants al Monogràfic de lideratge personal i coherència interna de MEG i 2 formants al curs de director/a de lleure fora de MEG. Dels quals es va traduir a 6 monitors i 2 directores de lleure més a l’agrupament. 

Un dels punts importants, i que ens omple d’alegria i tranquil·litat, és el fet d’haver pogut continuar tenint converses entre l’Ajuntament i la Parròquia de Moià per tancar el contracte del local del Cau. Després d’uns anys d’estira-i-arronsa, sembla que el contracte desitjat comença a agafar forma. Esperem que segueixi així i que el puguem tancar abans d’acabar el 2019. Moltes gràcies regidores i Ajuntament per donar-nos aquest gran cop de mà i defensar amb nosaltres el local del Cau. 

I així, ens tornem a trobar en el mateix punt de partida que l’any anterior, rodejats de la gent que forma aquesta gran família, la família de l’Amadeu Oller, i amb moltes ganes d’engegar el 62è curs amb quasi 150 afiliats, 24 caps i que·les i una unitat desdoblada per tal d’atendre millor les necessitats dels joves, poder també reduir la llista d’espera i fer que molts més nens i nenes puguin gaudir d’aquest sentiment i essència que ens transmet el cau. 

Sembla a ser que tornarà a ser un altre any complicat pel país però volem recordar que l’escoltisme sempre serà fidel al seu país i als seus ciutadans i que sempre serem germans de tothom i treballarem per la pau.

Des de l’equip de caps i quel·les, us prometem, que com cada any, estarem: sempre a punt i farem tant com podrem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

70 − = 65